Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Revoluční produkt, pro který dosud nebyl název - zcela nová kategorie koření, jehož základ sahá až do dalekého Japonska a jeho tradiční přípravy koji a misa.
Tradičním způsobem, ve dřevěných miskách, pouze ve vhodnou roční dobu, pomalu a s láskou, z BIO surovin, začíná příprava tohoto koření procesem přírodní fermentace BIO rýže.
Následuje několik dalších kroků, které jsou zcela novým směrem a dílem Václava Smolíka z oceterie.cz
Výsledek? Koření z bio a organic surovin bez glutamátu, které zvedne chuť každého jídla o několik úrovní výše!
Skvělé na dochucení na zeleninu, vejce, do omáček, polévek, těstovin či salátů.
Umami je pátá chuť, která nemá nic společného se sladkou, slanou, kyselou či hořkou chutí. Dá se charakterizovat lahodností či delikátností, která si rozumí se vším ostatním. Spojena s chutí chleba, sýrů, piva, masa, droždí, rajčat či hub.
Naše UMAMI chuť má základ v přírodně fermentované miso pastě z hrachu a rýže, kterou nazýváme PEASO. Vzniká přírodní enzymatickou přeměnou a fermentací obylovin a luštěnin. Ve světě fermentace je tento neobvyklý proces považovaný za nejsložitější a v Evropě se dá přirovnat k tradiční výrobě tvrdých sýrů. Na uvařenou obilovinu je zaseta kultura KOJI, která se dva dny kultivuje při regulované vlhkosti a teplotě. Uvařená a namletá luštěnina je pak smíchána s KOJI a obilovinou, zasolena a fermentována několik měsíců v dřevěných kádích. Výsledný produkt je usušen, namlet na jemno a smíchán s legendárním Kampotským pepřem, jehož chuť výsledný produkt vyšle ještě o další úroveň výše.
Příroda je naprosto dokonalá a dokáže neuvěřitelné věci. Jediné co od nás potřebuje jsou vhodné podmínky, péče, láska a čas. Pak se začnou dít naprosto nové divy v chutích, které jste nikdy před tím neochutnali,
Umami koření je naprosto unikátní produkt, který je přesně díky těmto procesům novým dochucovadlem z BIO surovin a organického Kampotského pepře, které s sebou budete v kapse vozit i na dovolenou.
Není miso jako miso a není pepř jako pepř, ani ten Kampotský!
Ten náš pochází z farmy La Plantation, rodinného projektu, který vyniká nejen svojí produkcí těch nejlepších pepřů v nejširší paletě druhů, ale také vykupuje tuto fantastickou surovinu od několika desítek malých farmářů. Již 10 let zde hledí na kvalitu produktu s až obsesivní pečlivostí a výsledkem je něco skutečně mimořádného. Stejně neuvěřitelné jsou i desítky dalších koření ze stejné farmy, které naleznete rovněž pod značkou La Plantation.
Vše od zasazení sazeničky po první sklizeň po třech letech pěstování, až po třídění a balení probíhá ručně, přímo na farmě v Kampotu. Zde uzavřené balení Kampotského pepře otevřete až u Vás v kuchyni - doslova z farmy na Váš stůl.
Tento jedinečný pepř doplňuje UMAMI chuť koření a dohromady vytváří na trhu zcela jedinečný produkt s neuvěřitelnou koncentrací nové lahodné chuti. To vše v organické a BIO kvalitě!
Půdní podmínky, tradiční organická kvalita bez použití hnojiv a pesticidů, ruční sběr, třídění, sušení na slunci a balení přímo na farmě. To jsou jen některé z klíčových parametrů, proč je Kampotský pepř tak jiný v chuti a vůni, kterou tak převyšuje běžný pepř.
Poznáte to nejsnáze na dětech - pokud uvařím jejich milované Carbonara s Kampotským pepřem, neskutečně jim chutnají ještě před tím, než pepř začne pálit - vyniká totiž unikátní chutí a vůní, ne pálivostí.
U fermentovaného Kampotského pepře se pak přistihnete, jak budete chroupat kuličky i samotné :-)
Prastarou metodu fermentace v soli doladili na La Plantation s pepřem k dokonalosti. Křupavá zrnka zeleného pepře jsou díky ní uchována v maximálně autentické podobě s cca 20% vhkosti, kterou měla ještě na rostlině. K tomu je použit pouze a jenom solný květ z Kampotu (Fleur de Sel), tedy nejkvalitnější sůl jakou můžete nalézt i u nás na shopu samostatně.
Díky křupavosti zrnek se tento pepř konzumuje přímo na talíři vcelku bez mlýnku, popř. jej lze drtit ve hmoždíři. Fantastický ke steakům, do omáček, na carpacio, vajíčka či do pepřového másla.
Zendlouho jej budete ujídat samotný jako my :-)
Vlastně není jen fantastickým grilovacím kořením, ale lze jej využít i na spoustu dalších účelů i v kuchyni. Zkuste jej použít na zeleninu v troubě, do zakysané smetany na výrobu rychlého dipu a nebo pepřového másla s bylinkami.
Minimum soli (5% solného květu), zelený Kampotský pepř, zázvor, česnek, kafrová limetka, zelené mango, kari lístky, šalotka - TOP ingrediencí z Kampotu!
V běžném grilovacím koření naleznete i více jak polovinu soli a cukru, pak spoustu papriky a nakonec se teprve odehrává nějaké to koření. U nás je to naopak - naprosté minimum soli a jen ty nejkvalitnější ingredience, které Vás vystřelí z kalhot!
Ne nadarmo vyhrál v Great Taste 2023 v Anglii!
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři. Partnerství si velmi vážíme a je nám velkou ctí Vám představit jejich kompletní portfolio produktů, pro lepší přehled můžete nahlédnout stáhnout i jejich PDF katalog.
Naším cílem je nejen přinést Vám ty nejkvalitnější pepře a koření z Kampotu "z farmy na stůl", ale také maximálně podpořit projekt La Plantation v zaměstnanosti místních obyvatel už jen tím, že z farmy odebíráme hotová maloobchodní balení a díky tomu pomáháme udržovat dalších 15 pracovních míst ve výrobě přímo na farmě. Naše podpora však pokračuje i za hranice farmy podporou místní školy těm nejmenším obyvatelům Kampotu na podporu jejich vzdělání.
Nadační fond Děti pepře je založen za účelem transparentní podpory základní školy Tropak Kok Knong v sousedství farmy La Plantation, v březnu 2023 jsme do školy dovezli první část sbírky z ČR. Na školní pomůcky, kola, uniformy a chod školy můžete přispět skrze naši sbírku na Znesnáze21 přímo a nebo nejjednoduším způsobem přihozením i malé částky do košíku při dokončení Vaší objednávky skrze doplněk Goody Do zde na kampot.cz Celá Vaše částka pak putuje do sbírky na Znesnáze21, níže naleznete video z nejhezčího momentu z naší cesty do Kambodži.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz