Nakupte ještě za 2000 Kč a získejte dopravu ZDARMA
Nůž na krájení pečiva. Jeho dlouhá "zubatá" čepel umožní jedním řezem ukrojit jakékoliv pečivo. Nůž s tímto typem ostří se ale také výborně hodí například na krájení rajčat a jiných druhů zeleniny.
Pokročilá technologie výroby od společnosti Takefu Special Steel Company umožnila kování dvou různých ocelí VG-10 a VG-2. Mikro tenké (30 až 40 mikrometrů) pláty oceli VG-10 a VG-10 jsou střídavě vrstvené a kované opakovaným skládáním, aby mohla vzniknout tato jedinečná damašková ocel. Jedná se o stejný proces výroby jako je výroba mečů.
Tato nová ocel je velmi ostrá, tvrdá a pevná, její testování prokázalo, že ocel „Coreless Clad“ je 1,4krát odolnější vůči sekání a lámání než samotná ocel VG-10 a při řezacím testu byla o 25% ostřejší než samotná ocel VG-10.
Je broušená oboustranně, je tedy vhodná pro praváky i leváky. Ostří je broušeno pod úhlem 16 stupňů, což zaručí jeho ostrost, trvanlivost a snadnou udržovatelnost.
Nůž získal ocení „Kitchen Knife of The Year 2016“.
Ručně vyráběno v Japonsku.
.
✅ Extrémně tvrdé jádro ze dvou ocelí VG-10 a VG-2✅ 71 vrstev oceli ✅ Damascénský vzor „sršního hnízda“✅ Autentický, úzký japonský tvar✅ Klínový výbrus do tvaru "V"✅ Ostří Katana Edge broušené pod úhlem 16 stupňů✅ Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost✅ Pohodlná, ergonomicky tvarovaná rukojeť ✅ Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem✅ Není vhodné do myčky
Použití
Při manipulaci s ostrými předměty buďte vždy opatrní.
Vyvarujte se krájení na tvrdých površích, jako je kámen, kov nebo sklo.
Na sekání kostí se nedoporučuje používat žádný nůž, ale sekáček na maso, protože čepel se může snadno poškodit
Péče o nůž
Myjte ručně vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem; ihned opláchněte a osušte.
Vyhněte se čisticím prostředkům, které obsahují bělicí nebo citrusové výtažky.
Ostřete podle potřeby. Při pravidelném používání a honování jednou týdně by váš nůž neměl být třeba ostřit více než jednou nebo dvakrát ročně.
Nůž bruste doma pomocí vodního kamene, nebo brousku, který umožňuje broušení v úhlu 16 stupňů, nebo je doneste na broušení profesionálům na naší brusírně.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz