Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Získává se pozvolným vařením mízy tradičními postupy - sušením na pánvi nad ohněm z kmene palmového cukru. Jeho chuť připomíná chuť hnědého, třtinového cukru. Má ale výraznější karamelovou, lehce ovocnou příchuť. Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.
Lze s ním sladit nápoje (káva, čaj) a je také skvělý pro přípravu dezertů, pokrmů, vloček, ale i omáček a kari. Hojně je využíván v Indické kuchyni.
Jedna ze skvělých věcí (kromě skvělé chuti) je nízký glykemický index (kolem 30), což jej řadí v žebříčku na úroveň jablka a nebo hrušky. Níže už je jen zelenina a vybrané druhy ovoce, naopak rafinovaný cukr má hodnotu glykemického indexu 100.
Stále nelze mluvit o tom, že by jej mohl diabetik konzumovat bez rozmyslu, jeho vliv na produkci insulinu je však zásadně rozdílný oproti klasickému cukru.
Vysoký obsah minerálů je pak další příjemný bonus.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz