Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Kuchařský nůž Masahiro Bessen Usuba 180 mm [16239]
Usuba je tradiční japonský nůž používaný ke zpracování zeleniny. Svým vzhledem připomíná úzký sekáček nebo jiný tradiční japonský nůž Nakiri, ale na rozdíl od toho je na jedné straně vyostřená. Břit je obvykle rovný nebo mírně zakřivený. Díky charakteristicky vysoké hlavě je ruka dobře oddělena od krájecího prkénka, což zajišťuje pohodlnou práci při krájení. Mistři suši používají tento nůž katsuramuki, tj. nůž na krájení tenkých plátků z bílé ředkve, mrkve nebo okurky.
Nože této řady byly vyrobeny v duchu japonské tradice a stylu, jehož kořeny sahají do doby před stovkami let, kdy řemeslníci kovali ty nejlepší samurajské meče. Čepele nožů z Bessen jsou vyrobeny z oceli s vysokým (1,1 %) obsahem uhlíku, kalené na tvrdost 1,5 % 61-63 HRC. Jednostranně broušené řemeslníky s více než 30 lety zkušeností, vyznačují se bezkonkurenční ostrostí.
Rukojeť byla vyrobena s charakteristickým japonským smyslem pro detail z jasných dřevo magnólie vyztužené plastovým kroužkem.
Tradiční japonská kuchyně je založena převážně na rybách a zelenině, které se připravují různými způsoby. To vyžaduje použití speciálně navržených nožů, které jsou známé jako nože japonského typu. Nože jako Deba, Yanagiba a Usuba jsou nástroje, které by měl mít každý mistr sushi.
Parametry nože
Čepel - Uhlíková ocel (Ki-gami č.2)
Tvrdost - 61 - 63 HRC
Celková délka - 320 mm
Délka čepele - 165 mm
Šířka čepele - 44 mm
Rukojeť - dřevo magnolie
Hmotnost - 180 g
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Vyrobeno v Číně.
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku. Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz