Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Pepř se sbírá ručně jako zelený pepř. Kuličku po kuličce je obírán, omýván a sušen na slunci po dobu až 3 dní. Během sušení se zbarví do typické černé barvy pepře a vytříbí své unikátní chutě Kampotského pepře.
Na rozdíl od černého Kampotského pepře je tento typ, tedy zauzený pepř z Kambodži upraven tradiční metodou uzení studeným kouřem. Kampotský pepř se udí na kokosových slupkách a rýžové trávě. Získává si tak jemné kouřové aroma.
Studený kouř tradiční techniky uzení dolaďuje v pepři příjemné zauzené aroma. Jedinečné chutě Kampotského pepře jsou však svázány s unikátním „terroir“ Kampotu. Proto má i náš zauzený černý pepř ochrannou známku původu certifikát PGI.
Specifické aroma po jemném uzení přímo nabádá k využití zauzeného Kampotského pepře při grilování. Tradiční způsob uzení studeným kouřem však dává vzniknout lehkému kouřovému aroma, které původní chuť pepře z Kampotu nepřebíjí nýbrž doplňuje.
Můžete tento uzený černý pepř z Kambodži použít jak při vaření či pečení tak na steak či hamburger na grilu. Nejlepší BBQ si však vychutnáte právě se zauzeným Kampotským pepřem.
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation.
Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.
Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.
V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.
La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz