Nakupte ještě za 2500 Kč a získejte některou dopravu ZDARMA
Bílý rum nesoucí specifickou "signature taste" SAMAI, vyrobený z nejkvalitnější kambodžské melasy, zrající až dva roky v sudech po burbonu. Tím získává svoji vyzrálost a aroma, nalézt můžete banán, kokos, citrusy či sušené ovoce. Aktivní uhlí při filtraci zajišťuje dokonale čirý rum, zatímco komplexní chuť tohoto skvělého rumu zůstává nedotčena.
Samai White Rum propůjčí originální twist klasickým rumovým koktejlům jako Mojito či Daiquiri, je ale zároveň překvapivě jemný i na popíjení.
Alkohol 41%, destilace v měděných kotlících pot-still a column still, zrání a lahvování v Kambodži.
SAMAI znamená v khmerštině "moderní", což beze zbytku naplňuje - je totiž jedinou prémiovou značkou rumů pocházejících z Kambodži, založenou v roce 2014.
Velice silný důraz na špičkovou kvalitu je podpořen vlastní fermentací, destilací, zráním, filtrací i lahvováním v Phnom Penhu v Kambodži. Když Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, zjistili potenciál místní produkce cukrové třtiny, asi nemusíme rozebírat jejich další myšlenky. Dotáhli je na takovou úroveň, že hned v letech 2017 - 2019 posbírali řadu medailí na rumových soutěžích po celém světě.
Pojďte s námi objevovat jejich krásu, která má kořeny mimo jiné v prvotřídní melase, Kampotském pepři, organickém medu a destilaci v klasických měděných kotlích pot still.
Kambodža je díky podnebí mimo jiné domovem cukrové třtiny, a to špičkové kvality. Ta je základem melasy pro výrobu všech rumů SAMAI.
Tento původně odpadní produkt při výrobě cukru obsahuje vysoký podíl nekrystalizovatelných cukrů, především sacharózy a fruktózy. Díky tomu lze z melasy postupem tradičně používaným již od 17. století připravit kvas, používaný pro výrobu rumu.
Pečlivý výběr prvotřídní melasy stojí na prvopočátku všech rumů SAMAI, nebývalá pozornost je ale věnována každému kroku výroby, která je pod drobnohledem týmu SAMAI.
Jednou z nejdůležitějších kroků výroby je fermentace v nerezových tancích, která je klíčem k vůni a chuti každého rumu.
Během fermentace dochází k přeměně cukrů na alkohol, ale také tvorbě látek odpovědných právě za chuť a vůni, proto je nutné mít fermentaci pod drobnohledem a hlídat mimo jiné i teplotu - nadměrné teplo jak známo kvasu neprospívá.
Po dokončení procesu fermentace kvasu živými mikroorganismy nastává proces destilace tekutiny, která již obsahuje cca 10% alkoholu.
Tradiční metoda destilace v měděných kotlících pot still rozhodně není nejrychlejší a ani energeticky nejúspornější variantou destilace rumu, tady se ale hraje na kvalitu a autenticitu chuti a vůně rumu SAMAI. Při destilaci získá rum maximum z toho, co získal předchozí fermentací.
K tomu je pot still metoda destilace v malých dávkách ideální - nečekejte tedy tisíce expedovaných lahví týdně. Na co se ale můžete spolehnout je vynikající zážitek z chuti a vůně, která pak zráním jen získává na kvalitě.
Na destilaci, stejně jako ostatní klíčové kroky výroby dohlíží master distiller Moang Darachampich - dáma s vytříbenou chutí a výjimečným smyslem pro detail a kvalitu.
Čas, který bílý SAMAI rum stráví v sudech po bourbonu, Gold v dubových sudech či sudech po cherry, Kampot Pepper Rum společně s Kampotským pepřem v nerezových tancích a nebo dokonce PX rum v sudech od španělského dezertního vína odrůdy Pedro Ximenez, si lze docela úspěšně zkrátit přímo v SAMAI Distillery vedle těchto sudů komentovanou prohlídkou SAMAI, či během eventů konaných během roku, včetně degustací.
Pokud však nechcete do té doby uzrát jako náš rum, klidně Vám ho dovezeme až k Vám domů spolu s Kampotským pepřem, který je klíčem k výrobě specifického rumu Kampot Pepper Rum, kterému propůjčuje neobvykou kořenitost a pálivost v dokonalé harmonii se skvělým rumem SAMAI.
Pokud jste čekali alespoň na konci procesu výroby stroj hrkající v neúnavném rytmu jednu lahev za druhou, asi Vás zklamu - ani proces lahvování a polepu etiketami není nic jiného, než neúnavná práce šikovných rukou týmu SAMAI.
Od nejmenších lahviček 0,05L až po standardní lahve 0,7L v naší nabídce projde každá několikrát rukou člověka, kde je opět kladen důraz na každý detail - od lahve, přes zátku s korkem, po ruční aplikaci etikety, která je aby se to nepletlo, z několika kusů, doplněná přelepem vlastní zátky.
SAMAI tak sklízí náš obdiv nejen kvalitou rumu, ale i postupem výroby a sehraností skvělého týmu, bez kterého by rumy SAMAI nemohly v této podobě nikdy vzniknout.
Na projektu SAMAI pracujeme již více jak rok. Zvládli jsme zařídit všechny licence a povolení, abychom jako historicky první společnost dovezli tento prémiový rum z Kambodži do České republiky, což se povedlo včas. Bohužel situace v logistice námořní dopravy nám do toho úspěšně hodila vidle takovým způsobem, že se k nám rum dostane až na přelomu ledna a února 2022.
K naší velké radosti jste mohli nalézt jeden z rumů SAMAI v rumovém kalendáři 24 Days of rum. Jelikož je produkce SAMAI limitovaná objemem, chceme Vám dát možnost rezervovat si lahev s prioritním doručením ihned po naskladnění.
Jak objednat rum SAMAI v předprodeji?
Rum objednejte klasickým způsobem na našem e-shopu, pro předprodej je spuštěna pouze platba dobírkou - neplatíte nic předem. Objednávky budeme fakturovat až při expedici, o které budete informováni e-mailem. Vzhledem ke speciálnímu balení je na rum doprava zdarma od objednávek v hodnotě 2.500,- Kč a vyšších a maximální sleva stanovena na 10%. Na rum nelze použít jednorázové slevové kupóny generované na nákup koření.
Souhlasím se zpracováním osobních údajů.Podle zákona o ochraně osobních údajů je nutné udělit Souhlas se zpracováním osobních údajů. Požadované údaje zpracováváme konkrétně za účelem zasílání odpovědi na váš email. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to například zasláním e-mailu nebo dopisu na kontaktní údaje společnosti.
Odeslat dotaz